Skip to main content

Nyheder

Klassiske Koncerter 2021

11-11-2020 08:34:26

Søndag d. 7. februar kl. 15
Aflyst - Musik & Eventyr

Dansk teaters førstedame Ghita Nørby, den verdensberømte blokfløjte-virtuos Michala Petri og strengemesteren Lars Hannibal på guitar og lut, har sammen skabt en forestilling med musikalsk magi og eventyrstemning.

Det er en forestilling i 10 scenebilleder, hvor tekst og musik veksler i et smukt og harmonisk forløb. Ord og toner bruges til at fortælle om livets mystik og enkelhed. Et menneskes tanker om livet og kærligheden og alle de dårskaber, der følger med på rejsen.

Ghita Nørby behersker hele følelsesregistret og kan med sit nærvær, melodiske fraseringer af teksten og smukke udtale, skabe en stemning af varme og spænding, der når ind i en hver sjæl. Og sammen med de to virtuoser Michala Petri og Lars Hannibal skabes denne fantastiske forestilling, der i en blanding af skøn musik og fortælling leder publikum på en forunderlig rejse gennem eventyrets verden.

De tre kunstnere har tidligere med stor succes arbejdet sammen i en forestilling med H.C. Andersens kendte fortællinger og klassisk musik. Forestillingen “Musik og Eventyr” blev skabt igennem en række workshops tilbage i 2007, og har endeligt fundet sin fuldendte form.

Søndag d. 7. marts kl. 15
Aflyst Trio Sono

...mødte hinanden i DR symfoniorkestret og besluttede efter en uformel kammerkoncert i 2010 at fortsætte et seriøst samarbejde i en ny strygetrio. Blev efter en række koncerter med værker af Beethoven, Schumann og Mahler kontaktet af arrangøren og komponisten Jesper Jørgensen der har arrangeret Bachs Goldberg variationer for strygetrio. Dette førte blandt andet til en cd- udgivelse for pladeselskabet Helikon i 2014.

Trio Sono optræder rundt i hele landet og har blandt andet givet koncerter ved Selsø Slots sommerkoncerter, ved Søbygaard sommerkoncerter på Ærø, ved Schubertiaden i Roskilde, på Læsø, Vor Frue Kirke i Århus, Gjorslev Gods og Jomfruens Egede.

Trio Sono har sammen studeret hos professor Siegfried Führlinger i Wien, en guldgrube af viden om klassisk repertoire, sammenspil og musikalitet.
Sono betyder på italiensk "jeg er" eller "at være" da målet for Trio Sono er nærvær og tilstedeværelse i musikken.

Julie Meile, violin / Astrid Christensen, bratsch / Karin Dalsgaard, cello

Søndag d. 3. oktober kl. 15
Gustav Piekut, klaver

Gustav er født i 1995 og har, med sin opvækst i Kolding, rødderne solidt funderet i den jyske muld. Opvokset i en familie uden andre professionelle klassiske musikere viste hans egensindighed sig allerede tidligt, da han som 6-årig insistererede på at starte til klaver, hvorefter han allerede som 12-
årig debuterede med Sønderjyllands Symfoniorkester og støvsugede alle landets ungdomskonkurrencer for præmier.

Som 14-årig rejste han rundt i Danmark og spillede sine første solo-recitals og siden har han optrådt med bl.a. DR SymfoniOrkestret, The Kazakh National Orchestra og The Lithuanian National Orchestra i sale som Laeiszhalle i Hamborg, Koncerthuset i København, Tivolis Koncertsal og National Concert Hall i Dublin.

Efter studier på Klaverskolen Gradus hos Martin Lysholm Jepsen rejste Gustav tidligt til Berlin, hvor han færdiggjorde sin bachelor med topkarakter på Universität der Künste hos prof. Klaus Hellwig. Han kom dog jævnligt til Danmark, bl.a. i 2017 hvor han — som første danske deltager i
konkurrencen nogensinde — vandt 2. pris samt alle specialpriser (publikumspris, Carl Nielsen pris og EMCY pris) ved Aarhus International Piano Competition.

Blandt mange fine legater og hædersbevisninger er Gustav meget privilegeret at have et mesterinstrument at arbejde på, idet han har fået et Steinway flygel stillet til rådighed af Augustinus Fonden. I 2018 vandt han desuden Sonnings Talentpris.

Gustav bor siden august 2019 i København, hvor han studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Jens Elvekjær.

Søndag d. 7. november kl. 15
Duo Ulla Miilmann/Tine Rehling

I sommeren 2007 fik Tine Rehling, harpe og Ulla Miilmann, fløjte deres debut som samarbejdspartnere i anledning af Per Nørgårds fødselsdagsfestkoncert fejret i Tivolis Koncertsal. Allerede fra første prøvedag kunne de to musikere mærke et musikalsk slægtskab der rakte ud over
det sædvanlige. Siden da har duoen spillet i musikforeninger, Musikfestivaler og kirker i Danmark.

Sommeren 2008 var de af kulturministeriet inviteret til at spille ved åbningen af Hammershøi udstillingen i London, Royal Academy of Arts.

Udover det kan man ikke andet end glædes ved lyden af disse to verdens ældste instrumenter der har afspejlet menneskeheden gennem årtusinder. Det klanglige univers man møder her taler direkte til lytterens sjæl.

Efter ovennævnte Tivoli koncert skrev Politiken: ”….Tyve minutter taget ud af evigheden og fyldt med forunderlighed var Rehlings og hendes medmusikeres bidrag. Tak for det.” I 2014 udkom duo’ens første CD “French Music for Flute and Harp”.

Back to top